Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πάρα πολύ σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου .Το γάλα ,ο σημαντικότερος εκπρόσωπος των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μια από τις πληρέστερες τροφές των ανθρώπων που έχουν στην διάθεσή τους .


Το γάλα είναι το μοναδικό τρόφιμο που περιέχει υψηλής σημασίας πρωτεϊνη και καζεϊνη.Τα πεπτίδια που προέρχονται από την καζεϊνη ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού,ρυθμίζουν την πίεση του αίματος ,βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρές και έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες .Επίσης έχει φώσφορο και ασβέστιο που είναι δομικά υλικά για τον σκελετό. Το γιαούρτι είναι εύπεπτη ,ελαφριά και θρεπτική τροφή ,ιδανική για όλες τις ηλικίες .Ακόμη διαθέτει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος αλλά επειδή είναι σε συμπυκνωμένη ποσότητα περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες .Επιπλέον το γαλακτικό οξύ έχει αντισηπτικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα. Οι ανάγκες σε ασβέστιο είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας όπου πρέπει να λαμβάνεται περισσότερη ποσότητα ασβεστίου για να μεγαλώσουν τα οστά .Το μεγαλύτερο μέρος ασβεστίου το παίρνουμε στην ηλικία των 17 ετών .Στην ενήλικη ζωή αρχίζει η απώλειά του .Άρα πρέπει να πέρνουμε περισσότερο ασβέστιο πριν γίνουν τα οστά εύθραυστα.

Μαίρη Δαμαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε