Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Ξηροί Καρποί


Οι ξηροί καρποί είναι μια κατηγορία τροφίμων όπου ο άνθρωπος καταναλώνει από την αρχαιότητα.
Προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Η σωστή ποσότητα ξηρών καρπών δίνει στον οργανισμό μας ακόρεστα λιπαρά οξέα,φυτικές πρωτείνες,αντιοξειδωτικά,βιταμίνες,ανόργανα συστατικά(ασβέστιο,σίδηρο)και φυτικές ίνες.
Πίσω από την ιδιαίτερη γεύση που έχει η κάθε κατηγορία ξηρών καρπών κρύβονται τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα και η μηδενική ποσότητα χοληστερόλης. Επιπλέον η σωστή κατανάλωσή τους μειώνει τη κακή χοληστερόλη,βελτιώνει τη φυσική κατάσταση των αρτηριών της καρδιάς,προστατεύει από το διαβήτη και τέλος καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του ανθρώπου.

Ιωάννα Γιαννίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε