Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τα ψάρια

Υπάρχουν τόσα πολλά ωφέλη για την υγεία που συνδέονται με τα ψάρια. Είναι η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ περιέχει πολύ λίγο λίπος. Το λίπος των ψαριών είναι πολυακόρεστο, δηλαδή καλό για την υγεία.






Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης, η κατανάλωσή τους μείωνει την εκδήλωση καρδιακών παθήσεων και τους πρόωρους τοκετούς στις έγκυες. Ακόμη, βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τα παιδιά που ακολουθούν πλούσια διατροφή σε ψάρια, έχει αποδειχθεί ότι έχουν καλύτερο ανασοποιητικό σύστημα και μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης άσματος. Στους ηλικιωμένους, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Τέλος, μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης, γιατί η κατάθλιψη συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Λίνα Κάκκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε