Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τα αυγά

Τα αυγἀ είναι απὀ τα πιο θρεπτικά και πλούσια σε διατροφικά στοιχεία τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε,πάντα φυσικά με μέτρο.Η συχνή κατανάλωση αυγών προσφέρει 5 βασικά ωφέλη.

-Γρήγορη αίσθηση κορεσμού.
Τρώγοντας αυγά για πρωινό μπορούμε να χάσουμε ευκολότερα βάρος,αφού μας κρατάνε χορτάτους όλη μέρα,καθώς είναι πλούσια σε πρωτεϊνες.
 -Ενισχὐουν την νοημοσύνη.Η κατανάλωση 2 αυγών καθημερινά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθάει στην ανάπτυξη της νοημοσύνης του εμβρύου αλλά και του ἰδιου του ατόμου που τα καταναλώνει ή τη συντήρηση της μνήμης του ατόμου γενικότερα.
-Μειώνουν τις πιθανότητες μερικής τύφλωσης λόγο ηλικίας.Η λουτεϊνη που περιέχεται στα αυγά ενισχύει την υγεία των ματιών και μειώνει τις πιθανότητες τύφλωσης λόγο ηλικίας.
-Περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα.Ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της όρασης και της ακόης στα παιδιά και της ανάπτυξης του εγκέφαλου καθ'όλη τη διἀρκεια της ζωής μας.
-Επίσης τα Ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.Είναι πλούσια σε πρωτεϊνες.Ένα μόνο αυγό περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεϊνης,ένα διατροφικό στοιχείο πολύ σημαντικό για τη δημιουργία δυνατών μυών.

Σταματίνα Καραβοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε